Dalmacija Split

smrt na asfaltu

Svaki treći poginuli pješak u županiji izgubi život na ulicama Splita! Otkrivamo crnu statistiku, policija iznijela porazne podatke za posljednjih šest godina

smrt na asfaltu

Nakon najnovije tragedije u utorak navečer na splitskom raskrižju u kojem je poginula žena, a 18-godišnji mladić se i dalje bori za život, kao i stradavanje djevojke koja je prije nešto više od mjesec dana izgubila život na pločniku u Vukovarskoj ulici, postavlja se otvoreno pitanje koliko su pješaci uopće sigurni na splitskim nogostupima.

Naime, već odavno se zna kako su građani 'otvorena meta' nesavjesnih vozača na pješačkim prijelazima, a policijske statistike otkrivaju crne brojke.

Od početka ove godine do današnjeg dana na području PU splitsko-dalmatinske smrtno su stradala tri pješaka, od kojih dva na području grada Splita. U proteklih pet i pol godina poginulo je na istom području 35 pješaka,  a od toga na splitskim prometnicama 11 osoba.

Mladi Splićanin koji je sinoć stradao na nogostupu bori se za život, smrtno je stradala 70-godišnja žena; Policija još pokušava rasvijetliti detalje stravične nesreće, ključni detalj i dalje nije jasan...

Za volanom Golfa koji je na nogostupu usmrtio ženu i teško ozlijedio mladića bio je poznati splitski diler!; U dosjeu već ima prolazak kroz crveno i nalijetanje na pješakinju!​

Prošle godine na području PU splitsko-dalmatinske smrtno je stradalo ukupno osam pješaka, od toga dva na prometnicama Splita. Tijekom 2017. godine na istom području smrtno je stradalo sedam pješaka, od kojih dva u gradu.

Ukupno šest  pješaka poginulo je na području policijske uprave tijekom 2016. godine, od toga dva na području Splita. Tijekom 2015. godine smrtno su stradala ukupno tri pješaka od kojih dva u Splitu. Samo godinu ranije život je izgubilo osam pješaka, od kojih samo jedan na gradskom području.

 

Naslovnica Split