Dalmacija Split

fatamorgana na firulama

Sjećate se inspektora koji nije vidio ilegalni štekat na Firulama iako su ga nadzorne kamere tamo snimile? Zanimljivo, dan nakon našeg teksta opet je izišao na teren, ovaj put ga je ugledao!

fatamorgana na firulama

Sjećate li se turističkog inspektora koji tijekom nadzora nije vidio štekat na šetnici na Firulama, a stolovi i stolice su se nalazile s njegove lijeve i desne strane?

Podsjetimo, u njegovu rješenju je pisalo kako je tijekom inspekcijskog nadzora dana 21. svibnja "nedvojbeno utvrđeno da ugostiteljski objekt ne obavlja ugostiteljsku djelatnost na otvorenom prostoru ispred ugostiteljskog objekta".

Nažalost, po inspektora, na snimkama nadzorne kamere, postavljene u blizini, jasno je da je toga datuma stajao pokraj štekata koji se nalazi na otvorenom prostoru ispred kafića “Firule”, odnosno na dužobalnoj šetnici, ali ga, očito, nije vidio.

Bespravni štekat na Firulama nije u ničijoj nadležnosti?! Inspektor u rješenju piše da ga nije vidio, no kamera ga je snimila kako se rukuje baš na tom štekatu...

Samo dan nakon objave našeg teksta i fotografija na kojima jasno da se inspektor na odlasku rukuje pokraj te "nepostojeće" terase, taj isti službenik Državnog inspektorata je ponovno izašao na teren. Ovoga puta je, pogađate, vidio štekat.

Nedvojbeno je utvrđeno da ugostiteljski objekt obavlja ugostiteljsku djelatnost, odnosno pruža ugostiteljske usluge na prostoru za usluživanje na otvorenom, odnosno obavlja ugostiteljsku djelatnost suprotno izdanom rješenju nadležnog ureda - stoji između ostalog u rješenju.

Sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, propisana kazna firmi “Franko & Ivan” u sklopu koje posluje kafić “Firule” propisana kazna za ilegalni štekat na šetnici je između 5000 i 30.000 kuna, a za direktora tvrtke između 3000 i 10.000 kuna.

Još uvijek nismo dobili očitovanje Turističke inspekcije na prvo izvješće njihova djelatnika u kojem nije vidio štekat kao niti reakciju na fotografije na kojima je vidljivo kako se na odlasku iz kafića rukuje pokraj tog "nepostojećeg" štekata.

Naslovnica Split