Dalmacija Split

'matija babić - arkan'

Na nadvožnjaku u Splitu osvanuo uvredljivi transparent protiv pokretača Indexa, policija izašla na teren, ali nemaju razloga za djelovanje po službenoj dužnosti; Doznali smo i zašto

'matija babić - arkan'

Policijska ophodnja je u srijedu ujutro obišla nadvožnjak na Sirobuji tražeći transparent s natpisom: “Matija Babić - Arkan” i uz to iscrtan simbol krsta u kojem su četiri ocila (križ s četiri ćirilična slova S), saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Izašli su na teren nakon objave u medijima fotografija i teksta kako je tijekom noći na nadvožnjaku izvješen transparent kojim se uz ime vlasnika Indexa navodi ime ratnog zločinca i srpski nacionalni simbol.

Transparent nisu našli, ali i da jesu nemaju elemenata za djelovanje prema službenoj dužnosti. Četiri ocila nisu zabranjeni znak već legalan simbol koji se nalazi na srpskoj zastavi i grbu tako da nema elemenata za uklanjanja kao zabranjenog simbola.

Eventualno ga mogu ukloniti radi uznemirenja javnosti.

Ispisivanje imena Matije Babića uz ime Arkana može se prijaviti po privatnoj tužbi za uvredu pa se onda od policija može tražiti djelovanje.

Transparent je vjerojatno postavljen kao reakcija na tekst na portalu Index pod naslovom "Dalmacija ima ozbiljan problem - kult Torcide".

 

Naslovnica Split