Dalmacija Split

poplava

Poplavljeni su podrumi, dio građana još nema vode: iz Vodovoda i kanalizacije doznali smo novosti o puknuću cijevi u Varošu, radovi na otkopavanju trase u punom su jeku

poplava

Štete koje je izazvalo puknuće vodovodne cijevi u Nazorovoj ulici u splitskom Varošu još se utvrđuju, a teško je u ovom trenutku kazati kada će točno kvarovi biti otklonjeni. No, kako doznajemo, za nekih pola sata, kada se “otkopaju” cijevi i provjere sva puknuća, znat će se koliko će radnicima komunalne tvrtke “Vodovod i kanalizacija” trebati za popravak vodovodnih cijevi te uspostavu normalnog dovoda pitke vode u ovu splitsku četvrt.

Za sada se zna kako je nekoliko podruma poplavljeno, uslijed bujice vode koja se jutros slila od mjesta glavnog puknuća cijevi kod osnovne škole “Varoš” te poplavila tu ulicu pa Matoševom stigla i do Poljane Tina Ujevića.

- Koliko je vode isteklo, kolika je šteta, koliko će trajati radovi na popravcima, stvarno ne mogu prognozirati. Znat ćemo sve nakon otkopavanje ove vodovodne trase, jer je nažalost milijun mogućih uzroka koji su doveli do puknuća cijevi i vodovodne bujice – s terena nam se javio Tomislav Šuta, direktor gradske tvrtke ViK, gdje je cijelo jutro sa svojim suradnicima, Ivicom Perićem, tehničkim direktorim i Joškom Čelanom, zamjenikom tehničkog direktora.

Naime, mogući uzrok puknuća je slijeganje tla, starosti cijevi ili pak prometa koji se odvija cestom iznad cijevi. Minulo vrijeme dosta teškog tereta prevezeno je ovom ulicom, no za sada su to sve samo nagađanja.

No jedno je sigurno – prema dojavama građana u call-centar ViK-a, vode nema u Nazorovoj ulici, Gajevoj i Mandalinskom putu, dok se donekle normalizirao dotok vode u Plinarskoj ulici. Ujedno su dvije cisterne sa pitkom vodom na terenu za opskbu građana, a radovi na otkopavanju cijele trase su u punom zamahu...

Naslovnica Split