Dalmacija Split

sve zbog jedne cijevi

Vatrogasci čuvaju školu u Varošu od poplave: roditelji u strahu, učenicima je sve to baza i s prozora viču 'upomoć!'

sve zbog jedne cijevi

Oko škole Marjan prava je poplava i dok se odrasli brinu, učenicima je to sve vrlo uzbudljivo i smiješno. Kako nam javlja majka osnovaca iz škole u Varošu, doživjela je šok kada je preko malog odmora nosila djetetu marendu u školu i vidjela bujicu kako nadire niz ulicu.

Ravnateljica je poručila da vatrogasci dežuraju i da će ispumpavati u slučaj da voda prodre u školsku zgradu, jer su prozori u prizemlju skroz do poda.

 

 

Djeca  u međuvremenu na prozorima škole u čudu gledaju što se događa. Šale se, smiju i viču 'upomoć'. Njima je sve to baza...

- Situacija u osmoljetci je sada pod kontrolom. Vode nemamo, ali nastava se održava bez ikakvog problema. Djecu nismo pustili na veliki odmor zbog ogromne količine vode oko škole, ali smo naručili marendu i svi su siti. Vatrogasci su preventivno ispumpali vodu iz dvorišta kako ne bi prodrla u podrumske prostorije - kazal je Zdenka Barović, ravnateljica OŠ 'Marjan'.

A cesta ispred škole kao da je eksplodirala...

Pukla glavna vodovodna cijev u Varošu: ogromna količina vode se slijeva prema centru grada! Vatrogasci i policija izašli na teren, strahuje se od poplava, mnoga kućanstva ostala bez pitke vode

Naslovnica Split