Dalmacija Split

još malo pa nestalo

Sveučilište prodaje tri zgrade na Splitu 3 i Spinutu: evo kolika je početna cijena za atraktivne poslovne prostore, rok za slanje ponuda ističe sutra

još malo pa nestalo

Sveučilište u Splitu prodaje tri nekretnine na atraktivnim lokacijama u Splitu 3 i na Spinutu, čija je ukupna početna cijena oko 12 milijuna kuna. Ne, nisu u pitanju fakultetske zgrade ili nešto slično, nego nekretnine koje je prije dvije godine Vlada darovala Splitskom sveučilištu u svrhu rješavanja pitanja prostornih preduvjeta za Filozofski fakultet i Rektorat. Namjera je bila da se od prodaje ovih nekretnina složi dio financijske konstrukcije pomoću koje će Filozofski fakultet dobiti svoj prostor, budući da je do tada djelovao na šest podstanarskih adresa.

"Filozofi" su se u međuvremenu uselili u bivšu upravnu zgradu "Brodomerkura" u Poljičkoj, a spomenuta tri prostora još traže nove vlasnike. Javni poziv za podnošenje ponuda objavljen je i na službenoj sveučilišnoj web-stranici www.unist.hr.

Najmanji od njih ima 263 kvadrata i nalazi se u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Ulici Ruđera Boškovića 13. Stariji će se prisjetiti da je tu nekada bio bilijarski klub "Crna osmica", a potom i trgovina. Početna je cijena 1.930.000 kuna, a jamčevina 10 posto. U susjedstvu na Splitu 3, na adresi Ruđera Boškovića 22-24, prodaje se još jedan veliki poslovni prostor ukupne površine 1405,83 četvorna metra. Nalazi se u podrumu, suterenu i prizemlju stambenih zgrada, a njegova je početna cijena 5.748.800 kuna.

Treći prostor koji prodaje krovna splitska akademska ustanova nalazi se u Jobovoj 8, na Spinutu. Koristio ga je Ured za obranu i u najboljem je stanju, praktički odmah useljiv, ali i na odličnoj lokaciji. Zato mu je i cijena kvadrata najviša pa će zainteresirani ponuđači morati za 424,44 četvorna metra ovog prostora u prizemlju stambeno-poslovne zgrade pripremiti najmanje 4.281.538,47 kuna. Jamčevina je također 10 posto.

Rok za podnošenje ponuda je 24. svibnja do 12 sati, nakon čega će se održati njihovo javno otvaranje. Sve nekretnine prodaju se u zatečenom stanju po načelu "viđeno-kupljeno". Dakle, nema još puno vremena, a zainteresirani uz najavu mogu i pregledati ove prostore. Detaljnije informacije mogu se od 9 do 15 sati dobiti na brojeve 021 558 262 i 091 4433 915.

Naslovnica Split