Dalmacija Split

projekt od 20 mil. kn

Split dobiva moderni tehnološki park: otvoreni radovi na rekonstrukciji objekta u Spinutu, svečanosti prisustvovao i premijer

projekt od 20 mil. kn

Danas su službeno otvoreni radovi na rekonstrukciji objekta bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, a svečanosti otvorenja početka radova prisustvovao je premijer Andrej Plenković.

Na Spinutu sutra starta gradnja 20 milijuna kuna vrijednog projekta, Split nikad nije imao nešto slično: derutni studentski dom odlazi u povijest, na njegovom mjestu niknut će moderni tehnološki park

- Zahvala svima na ovoj inicijativi za koju smatram da je sjajan iskorak. Više puta sam već kazao da živimo u vremenu četvrte industrijske revolucije i ako ne radimo pravi korak prema budućim radnim mjestima, od kojih će većina biti u digitalnom društvu i digitalnoj ekonomiji, teško ćemo biti jednako napredni i konkurentni kao druge zemlje koje to čine - poručio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Projekt je ovo koji se provodi u sklopu provedbe EU projekta „Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, a njegov značaj pohvalio je i splitski gradonačelnik.

- Sljedeće godine kad budemo useljavali s tim mladim ljudima imat ćemo vrlo jasne gabarite novog, kreativnog centra, centra visokih tehnologija koji je na ulasku u naša dva velika grad - Split i Solin - kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Podsjetimo, projekt Inkubatora za visoke tehnologije je ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, a od čega je 99,16 posto sufinanciran bespovratnim EU sredstvima, što iznosi 19.831.733,13 kuna. Provodi ga društvo UNIST Tehnološki park d.o.o. koje je u stopostotnom vlasništvu Sveučilišta u Splitu.

 

Naslovnica Split