Dalmacija Split

žrtva partijanja

U splitskoj bolnici preminuo mladić kojem je pozlilo na Ultri: s Poljuda je u KBC dovezen u stanju kome, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život

žrtva partijanja

U splitskom KBC-u umro je 26-godišnji Amerikanac kojemu je u subotu pozlilo na Ultra Europe Festivalu, no još uvijek nije poznat točan uzrok smrti pa će se obaviti obdukcija.

Iz splitske policije u ponedjeljak su potvrdili da je mladić u nedjelju umro u bolnici.

Njemu je na Ultra festivalu na Poljudu pozilo te se obratio za pomoć jednom od pet dežurnih timova Hitne pomoći koji su dežurali u i oko stadiona.

Oni su ga prevezli u KBC Split gdje je stigao u stanju kome, a liječnici iz Jedinice za intenzivno liječenje borili su se za njegov život, no nisu uspjeli.

Tijelo 26-godišnjeg Amerikanca prebačeno je na Odjel patologije gdje će se obaviti obdukcija, koja bi trebala pokazati točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je mladić imao teški epileptički napad.

"Nakon što su nas u nedjelju ujutro nazvali iz bolnice i rekli da je mladić preminuo u bolnici, o svemu smo izvijestili državno odvjetništvo koje je naložilo obavljanje obdukcije radi utvrđivanja uzroka smrti.

​Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju, tu nema elemenata kaznenog djela", kazala je Hini Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Naslovnica Split