Dalmacija Split

FINANCIJSKI TEMELJ

Sveučilište uručilo stipendije najboljim akademcima: 9600 dobrih razloga za studiranje

FINANCIJSKI TEMELJ

– Treća sam godina studija i vrlo sam zahvalna na dodijeljenoj potpori. Pružit će mi mogućnosti poput doškolovanja ili seminara gdje ću se usavršavati, što će mi opet pomoći u kasnijem zapošljavanju – rekla nam je Iva

Svečanim potpisivanjem ugovora u petak uručene su stipendije najboljim studentima Sveučilišta za aktualnu akademsku godinu.

Poticaj za daljnju izvrsnost dobilo je ukupno 125 akademaca, a njihov mjesečni proračun ubuduće će biti bogatiji za 800 kuna, odnosno 9600 kuna godišnje. Stipendija je samo jedan od poteza kojim se studentima želi olakšati akademski život, naglasio je rektor prof. dr. Šimun Anđelinović.

– Želimo poduprijeti najbolje studente kako bismo što uspješnije završili svoj studij i zauzeli svoju ulogu u društvu sukladno svojim znanjem i vještinama koje steknu tijekom obrazovanja na Sveučilištu. To je samo jedan od svih poteza kojim im želimo olakšati akademski život, ali i motivirati ih da svoje obrazovanje ubuduće vežu za ovu instituciju, kao i kasnije zapošljavanje i sudjelovanje u radu akademske zajednice kroz znanstvenu praksu – kazao je rektor.

Potporama se nagrađuju najbolji studenti, osobito u području matematike, prirodnih znanosti i informatike. No, u tom društvu su i njihovi kolege s društvenih i humanističkih znanosti poput Ive Donelli s Filozofskog fakulteta kojoj je to prva stipendija u studentskom životu.

– Treća sam godina studija i vrlo sam zahvalna na dodijeljenoj potpori. Pružit će mi mogućnosti poput doškolovanja ili seminara gdje ću se usavršavati, što će mi opet pomoći u kasnijem zapošljavanju – rekla nam je Iva.

Slično razmišlja i Dora Derado, studentica druge godine diplomskog studija na Filozofskom fakultetu.

– Mnogo mi znači stipendija, pogotovo zato što planiram upisati doktorski studij. Iako postoje zasebne stipendije za takve programe, ovo je jedna jako dobra i kvalitetna polazna točka koja će mi dati financijski temelj za studij koji je novčano i vremenski poprilično iscrpljujući. Još nemam tezu, no područje će biti povijest umjetnosti – kazala nam je Dora, koja iza sebe već ima iskustvo kustosa.

Naime, jedna je od sudionica prošlogodišnjeg programa poticanja suradnje mlade umjetničke scene u Galeriji umjetnina, nazvanoj "Fast Forward" kada je predstavila rad mlade slikarice Darje Ikice

Naslovnica Split