Dalmacija Split

pogrešna adresa

Čistoća: Za divlji deponij na TTTS-u pišite ekipi u Banovini

pogrešna adresa
Sanacija divljih odlagališta nadležnost je Grada, koji je, uostalom, nedavno odabrao koncesionara za tu djelatnost, kao i komunalnih redara – ističe Ljubica Vrdoljak iz 'Čistoće'

Stanovnici istočnog dijela Kamena požalili su nam se na okoliš Puta Vrbovnika, odnosno prometnice koja od gradske obilaznice vodi prema TTTS-u. Kao krivca za stvaranje deponija smeća uz cestu prozivaju "Čistoću" i policiju, koje optužuju za nebrigu i nerad

– Budući da Put Vrbovnika nema rasvjete, cesta je u zadnje vrijeme počela služiti kao deponij smeća i krupnog otpada, poput "šuta", namještaja, perilica rublja... koje se odbacuju tik uz cestu jer to nitko ne kontrolira, ne čisti i ne kažnjava.

Svi uredno plaćamo komunalnu naknadu, a smeće nam leži na 50 metara od naših kuća već mjesecima i nitko ga ne skuplja. U neposrednom susjedstvu, osim privatnih kuća, nalazi se i sportski teren gdje mnogo djece trenira svakoga dana, ali i tvrtke na TTTS-u – negoduju naši čitatelji.

Međutim, Ljubica Vrdoljak, šefica operativne službe "Čistoće", napominje kako su građani u svojim pritužbama – pogriješili adresu.

– "Čistoća" nema apsolutno ništa sa sanacijom mikrodeponija. Naša je nadležnost odvoženje komunalnog otpada triput tjedno i glomaznog otpada koji se odloži uz kontejnere u dogovoru s kotarevima i mjesnim odborima. Sanacija divljih odlagališta nadležnost je Grada, koji je, uostalom, nedavno odabrao koncesionara za tu djelatnost, kao i komunalnih redara – ističe Vrdoljak.

Naslovnica Split