Dalmacija Split županija

obavezno posjetite!

Znate li za ovaj dalmatinski dragulj? Zbog kristalno čistog mora i zlaćanog pješčanog žala ubraja se među sedam naljepših plaža na svijetu, no većina nije niti čula za nju...

obavezno posjetite!

Znate li koje se hrvatske plaže ubrajaju među najljepše na svijetu? Sigurno ćete k'o iz topa nabrojiti Zlatni rat, dubrovački Banj, Nugal kod Makarske, promislit ćete još malo i spomenuti 'onu plažu s borom na kamenu kod Brela ili Baške vode', ubaciti Bačvice, jer, eto vi ih baš volite i tu ćete stati. Vjerojatno niste ni čuli za plažu Porat na otoku Biševu, a baš se ona prije par godina našla na duplerici uglednog irskog magazina The Irish Times i na njihovom popisu sedam najljepših na svijetu kao pravi 'skriveni dragulj.

A ona to i je. Zavučena je u istoimenu uvalu na južnom dijelu otoka, zklonjena je od jakih vjetrova i natkrivena borovom šumom. Posjetitelje oduševljava kristalno čistim morem i šorokim pojasom pješčane plićine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dina Žilić 🍀🌍☯️ (@di.wander) on

Unatoč svemu tome, nije pretrpana posjetiteljima i na njoj se pravi užitak kupato. Žalo je kombinacija kamenja i pijeska, na njoj su bar i riblji restorani, u ponudi su ležaljke za iznajmljivanje i kabine za presvlačenje, a uređen je i javni WC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Saracevic (@boris.sar) onDo Biševa možete brodicom u vlastitom angažmanu ili redovnom brodskom linijom te brojnim izletničkim linijama. Iz komiške luke svakodnevno  u 8 sati polazi brod za Biševo, a povratak s Biševa u Komižu je u 18 sati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zeljka gmaz (@ljuti_ubojiti) on

Naslovnica Split županija