Dalmacija Šibenik

ideja za kupanje

Azurno more, bijeli pijesak, a nisu ni Karibi ni Sejšeli! Plaža koju se stvarno isplati posjetiti nalazi se u srcu Dalmacije, sjednite u auto i zaputite se, očarat će vas!

ideja za kupanje

Ako vas uhvati volja za kupanjem na pješčanoj plaži s velikim pojasom plićine i tirkiznoplavim morem, a niste lijeni zaputiti se na malo putovanje, predlažemo vam da se zaputite na Murter. Od splita ćete putovati oko sat i 40 minuta, no trud će vam se itekako isplatiti jer se nešto više od dva kilometra od centra mjesta Murtera nalazi plaža Podvrške koju se stvarno isplati posjetiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nofilter#naturephotography #tirkiz#sand #sea_sky_nature #podvrske #murterisland

A post shared by Mini Camp Lasatka (@camp_lasatka_) on

U slikovitoj uvali dočekat će vas prizor kao iz nekog filma snimljenog na Karibima ili Sejšelima: zbog prostrane pješčane plićine more je predivne azurne nijanse, samo s borovima i maslinama umjesto palmi u pozadini... U moru je fini bijeli pijesak, na plaži žalo od pijeska i kamenčića, a ima i većeg kamenja - dakle, za svakog po nešto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Freedom! #croatia #dalmatia #podvrske #shemademeswim

A post shared by Mija by Mirjam Flatau (@mija_mija) on

Zbog svega ovoga Podvrške su idealne za kupanje s djecom, ali i za uživanje daleko od pretjerane gužve jer plaža nije pretjerano poznata, većinom se na njoj kupa 'domaći svit'. Poželite li ipak malo više privatnosti, nađite mjesto u jednoj od manjih valica od kojih se plaža sastoji.Ako vam nije drago ležanje na žalu, možete iznajmiti ležaljku, a kad vam dosadi sunčanje možete se povući u hlad borovine. Poželute li se osvježiti, na plaži je mali bar, a ako ogladnite, možete pojesti palačinke ili sladoled.
 

Do Podvrške može doći pješice, biciklom ili automobilom, a pored plaže je parking koji se naplaćuje (dnevna karta je 40 kuna). 

Naslovnica Šibenik