Dalmacija Šibenik

Knin: otkaz zbog neplaćanja vode

Nikša Stipaničev / CROPIX
Neplaćanje vode i komunalnih usluga u Kninu je postao pravi fenomen. No, zanimljivo je da se među brojnim dužnicima nalaze i sami zaposlenici Komunalnog poduzeća, koji su se ugledali na svoje sugrađane neplatiše. Gradonačelnica Josipa Rimac, koja je ujedno i predsjednica Skupštine Komunalnog poduzeća, najavila je da se radnicima neplaćanje više neće tolerirati.

- Ne može se desiti da netko radi desetak godina u poduzeću, da redovito prima plaću, traži ispunjavanja prava iz kolektivnog ugovora i poziva se na druga radnička prava, a da pritom ne plaća vodu i ostale usluge poduzeću koje ih hrani - kazala je Rimac. Istaknula je da neki radnici kninskog Komunalca imaju više od 13-14 tisuća kuna dugovanja za vodu, nastalih od 2001. godine do danas.

- Ne možemo dopustiti da se takvi radnici pozivaju na zastaru koja je nastupila za ova dugovanja, te se pozivaju na razne zakone kako bi izbjegli podmiriti svoja dugovanja – kaže Rimac.

Radnici neplatiše dobili su od Skupštine tvrtke rok u kojem moraju potpisati sporazume o obročnom plaćanju dugovanja. Takvi sporazumi su već spremni, a gradonačelnica se nada da će ih radnici potpisati.

- Ako to ne učine, bit ćemo prisiljeni povući najrigoroznije mjere i uručiti otkaze onima koji nesavjesno rade – najavila je Josipa Rimac. Ona je izrazila nadu da će svih 68 radnika Komunalnog poduzeća svoj posao savjesno obavljati zato što su u zadnje vrijeme sve brojnije kritike na njihov račun i na nedovoljnu čistoću gradskih ulica.

živana juras / epeha

Naslovnica Šibenik