Dalmacija Šibenik

Siverić: branitelji pomogli opljačkanoj baki

Nakon što je Mariju Odak, 90-godišnju staricu iz rudarskog mjesta Siverića koja skrbi za svoju 49-godišnju kćer Tonkicu oboljelu od Downova sindroma, u subotu drsko prevario i opljačkao još uvijek nepoznati lopov, pri čemu joj se lažno predstavio kao djelatnik šibenskog Centra za socijalnu skrb i nakon toga je «olakšao» za tisuću kuna od skromne mirovine koju je baka u svojoj dugovječnosti zaradila kao rudar, vodstvo i članovi Hvidre Solin, odlučili su odmah nadomjestiti ukradeni novac.

- Kada smo pročitali na koji je način drski kriminalac, podlo i na nezapamćen način prevario staricu od skoro stotinu godina koja se muči za svoju teško bolesnu kćer, odmah smo odlučili da baki Mariji iz našeg fonda brzojavno pošaljemo 1000 kuna i tako joj nadoknadimo štetu - rekao nam je Zoran Šunjerga, predsjednik Hvidre Solin.

Drski prevarant baki Mariji je pokucao na vrata njenog doma. Lažnu priču počeo je s njenim unukom i kazao da ako želi dobiti 23 tisuće kuna na ime socijalne pomoći za svoju bolesnu kćer, treba odmah dati 1000 kuna za administrativne troškove. Starica je povjerovala, dala mu novac koji je prevarant spremio u džep i bez traga napustio Siverić.

                                                                                                                   Željko HULJEv

Naslovnica Šibenik