Dalmacija Šibenik

Šibenik: novine ukinute zbog nerada

O zabrani unošenja te čitanja dnevnih novina i svih vrsta publikacija u uredima, koja je stupila na snagu za 70 djelatnika naše Područne službe HZZO-a, nije donesena pismena odluka predstojnika podružnice Nike Štrkalja. Riječ je o usmenoj naredbi koju je predstojnik Štrkalj uputio djelatnicima preko svojih načelnika odjela, te su je oni dužni provoditi – objasnio je Filip Dujmović, predstavnik Službe za odnose s medijima Središnjice HZZO-a, a nakon obavljenog razgovora sa Štrkaljem.

Odluka ima svoje utemeljenje, dodao je Dujmović, jer je Štrkalj procijenio da je čitanje novina tijekom radnog vremena uzelo tolikog maha da je smanjilo radnu produktivnost djelatnika. To je njegova autonomna i ispravna odluka na koju ima pravo, te nije ništa čudno u tome što se odlučio na ovakav potez, a sve u svrhu poboljšanja radnog učinka, zaključio je glasnogovornik HZZO-a.

Tako zbori Dujmović. No, blago rečeno, čudna je postojeća praksa Središnjice o “silenzio stampa” za sve djelatnike područnih službi HZZO-a. Naime, komuniciranje s novinarima o bilo kojoj temi strogo je zabranjeno predstojniku Štrkalju, njegovim načelnicima te svim djelatnicima, a kršenje uvedene odredbe može im donijeti rigorozne sankcije. Stoga odgovore na neka pitanja o zabrani novina i nismo mogli dobiti iz prve ruke.

Ante TALIJAŠ/EPEHA

Naslovnica Šibenik