Dalmacija Šibenik

apel vladi

Kninski branitelji: Tražimo da Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos" ostane državna

apel vladi
Područje na kojem se nalazi kninska bolnica je područje posebne državne skrbi, pa je i to još jedan razlog da se Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos" ostavi pod skrbi države, smatraju braniteljske udruge

Kninske braniteljske udruge zatražile su od predsjednika Vlade, ministra zdravlja i ministra hrvatskih branitelja, da Opća i veteranska bolnica „Hrvatski ponos“ Knin ostane pod ingerencijom Ministarstva zdravlja jer, ističu, Šibensko-kninska županija neće moći financirati dvije bolnice u županiji, šibensku i kninsku.

Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina uputila je predsjedniku Vlade i ministrima zdravlja i hrvatskih branitelja otvoreno pismo u povodu odluke o obustavi sanacije za određen broj bolnica, među kojima je i Opća i veteranska bolnica „ Hrvatski ponos“ Knin.

Koordinacija smatra da to nije dobra odluka što se tiče kninske Opće i veteranske bolnice, u kojoj će se vrlo brzo, navode, staviti u funkciju i veteranski odjel namijenjen liječenju branitelja s područja čitave južne Hrvatske.

"Od vas, gospodo, tražimo da još jednom analizirate odluku o obustavi postupka sanacije Opće i veteranske bolnice Hrvatski ponos, te da pod svaku cijenu bolnicu ostavite pod skrbi središnje države, odnosno Ministarstva zdravlja," pišu branitelji. Napominju da u tu bolnicu treba još mnogo ulagati i pozivaju Ministarstvo branitelja da se uključi u rješavanje statusa kninske bolnice.

Podsjećaju da je na rang-listi bolnica u Hrvatskoj od prije dvije godine kninska bolnica bila na začelju liste uspješnosti, te da se radi o bolnici četvrte kategorije i upozoravaju da je teško očekivati da će Šibensko-kninska županija, jedna od manjih u Hrvatskoj, moćći financirati dvije bolnice u županiji, šibensku i kninsku.

Područje na kojem se nalazi kninska bolnica je područje posebne državne skrbi, pa je i to još jedan razlog da se Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos" ostavi pod skrbi države, smatraju braniteljske udruge. Očekuju "da bolnica koja je namijenjena njima bude i pokazatelj odnosa Vlade RH prema hrvatskim braniteljima i njihovim zdravstvenim problemima, najčešće uzrokovanim njihovim sudjelovanjem u obrani Domovine".

Vlada je na sjednici u srijedu donijela odluku o obustavi postupka sanacije u 31 zdravstvenoj ustanovi, nakon čega će te ustanove biti vraćene osnivačima. Obustavit će se sanacija pet kliničkih bolničkih centara, po dvije kliničke bolnice i klinike te 18 županijskih bolnica, koje će biti vraćene županijama.

Naslovnica Šibenik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last