Dalmacija Šibenik

trendovi -  vježbanje s-faktora sve popularnije i u šibeniku

Ludilo u Šibeniku: žene uživaju na štangi

trendovi -         vježbanje  s-faktora sve popularnije i u šibeniku

Nikša Stipaničev / CROPIX
U Americi, u kojoj je “patentiran”, S-factor je već odavno omiljeni oblik vježbanja mnogih žena. U Hrvatskoj je hit u posljednje tri godine, a u Šibeniku tek mjesec dana.

I to zahvaljujući Matei Trklja, instruktorici S-faktora, simpatičnoj djevojci koja je mnogima poznata po svojim sportskim uspjesima. Matea se može pohvaliti brojnim odličjima koja je u tae-kwon-dou osvajala na europskim i hrvatskim natjecanjima. Naša mlada sugovornica trenutačno podučava deset polaznica različite životne dobi. I sve su odreda vrlo zadovoljne i ustrajne u učenju “koraka”.

- Početno slovo S označava seksualnost i seksepil, jer ovaj oblik vježbanja ističe ženske obline, grudi, struk, kukove i stražnjicu. Vježba se na podu, uz zid, uz pomoć stolice, radimo i vježbe snage te pilates. Na početku su sve polaznice bose. Kad se ovlada pokretima, koji se redovito uvježbavaju uz vrlo “seksi” glazbu, pleše se u štiklama i to uz šipku - podučila nas je Matea. Upravo će zbog navedene šipke mnogi S-faktor povezati sa striptizom.

- Da bi netko mogao vježbati S-faktor mora ispunjavati dva uvjeta - ne smije biti sramežljiv i mora voliti ples. S-faktor se povezuje sa striptizom, ali to je u osnovi jako ženstven i senzualan oblik vježbanja - kaže Matea. I polaznice njezina tečaja odreda se slažu s Mateom. - Vježbajući S-faktor osjećamo se baš kao žene. Jer uz svakodnevnu ”trku” i odrađivanje brojnih obveza ne osjećamo se nimalo ženstveno. Atmosfera je super, glazba još bolja, a o “učiteljici” sve najbolje - jednoglasne su Šibenčanke koje već mjesec dana marljivo vježbaju tri puta tjedno.

M. Gulin


 

Naslovnica Šibenik