Dalmacija Šibenik

dogovor na plitvicama

Šibenik: bolnici ipak dovoljno novaca

Od 1. travnja šibenska će bolnica dobivati 15,5 milijuna kuna mjesečnog limita, dakle tri i pol milijuna više nego do sada!

Dogovoreno je to na sastanku ravnatelja svih općih i kliničkih bolnica s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem na Plitvicama. - To su, zapravo, realni troškovi naše bolnice, no nakon ovakve odluke uprava bolnice i ja preuzeli smo punu odgovornost za daljnje funkcioniranje ustanove. Od 1. travnja više nema stvaranja novog duga, poslije četiri mjeseca dogovorili smo prvu analizu nove situacije i tada ćemo dogovoriti rješenja za stara dugovanja - kaže ravnatelj Opće bolnice Šibenik dr. Željko Burić.

Ravnatelj Burić predviđa da ih ni dobavljači neće “tlačiti” sa starim dugovanjima sad kad se neće stvarati nova, i kad imaju svijest da će se i stari dugovi riješiti u dogledno vrijeme.

- Ministar Milinović od prvoga dana mandata suočen je ponajviše upravo s problemima naše bolnice, tu se prepliće situacija s ustanovom na prostoru posebne državne skrbi, te s ustanovom paviljonskog tipa starom 120 godina. Radeći na rješenju našeg problema ministar je, zapravo, imao model za rješenje u svim ostalim bolnicama, jer je limit prema stvarnom trošku dogovoren i za sve ostale bolnice u Hrvatskoj - kaže Burić.

Ministarstvo će, recimo i to, s pola milijuna kuna financirati obnovu krova Ginekologije, Kirurgije i Rodilišta.

jordanka grubač / epeha

Naslovnica Šibenik