Dalmacija Dubrovnik

idealan za uživanje

Prvi Mljet Outdoor festival okupio je brojne zaljubljenike u aktivan boravak u prirodi, ove subote Nacionalni park organizira Dan otvorenih vrata

idealan za uživanje

Povodom obilježavanja 59. rođendana i završetka sezone, ove subote 26. listopada, Nacionalni park Mljet organizira Dan otvorenih vrata tijekom kojeg će svi posjetitelji moći besplatno posjetiti najstarije morsko zaštićeno područje. U subotu će po posljednji put ove godine u luku Pomena pristati katamaran Krilo Eclipse koji i ove godine daje besplatne karte putnicima otočanima.

Proteklog vikenda na Mljetu je bilo vrlo živo zahvaljujući prvom Mljet Outdoor festivalu koji je okupio brojne zaljubljenike u aktivan boravak u prirodi.

Organizatori festivala JU Nacionalni park Mljet, udruga Deša i Hrvatska gorska služba spašavanja priredili su pravu poslasticu posjetiteljima nacionalnog parka koji su tijekom dva dana uživali u besplatnim vođenim turama obilaska parka, bicikliranja, pješačenja, planinarenja, satova joge i vježbama funkcionalne snage i pokreta. Bile su tu i patronažne sestre Doma zdravlja Dubrovnik koje su mjerile krvni tlak i razinu šećera u krvi, a ispred hotela Odijes održan je sajam otočnih proizvoda uz radionice pripreme mljetske makarule, ušećerenih badema, rozate i prikle.

Na štandu Lige protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet mogli su se degustirati mljetska pogača i lokalne slastice, a svoje proizvode posjetiteljima su, uz NP Mljet, predstavila i lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva Bašica, Dabelić, Hajdić te Zadruga Funjestra OŠ Mljet. Prikazani su i novi promotivni filmovi o otoku Mljetu i aktivnostima JU-e, a kao šlag na kraju održana je ribarska noć uz koncert grupe Kopito.

– Mljet je idealan za uživanje u njegovoj netaknutoj ljepoti, a ovaj festival odlična je promocija parka, te otvaranje mogućnosti ulaganja u infrakstrukturu kroz osmišljavanje dodatnih sadržaja a sve s ciljem podizanja svijesti o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja, doprinosu ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta kroz unaprjeđenje sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa unutar NP Mljet - kazali su organizatori.

Festival je dio projekta "Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet – Mljet - Odiseja Mediterranea" kojeg su sufinancirali Europski fond za regionalni razvoj i vladin Ured za udruge.

Naslovnica Dubrovnik