Dalmacija Dubrovnik

na poziv dubravke šuice

Dubrovački primorski svatovi gostovali u Bruxellesu

na poziv dubravke šuice

Na poziv zastupnice u Europskom parlamentu, Dubravke Šuice, predstavnici udruge Dubrovački primorski svatovi iz dubrovačkih Gornjih sela gostovali su u Bruxellesu od 01.-03. listopada 2019. 

Posjetili su Europski parlament gdje je gospodin Janez Vouk održao predavanje o Europskoj Uniji, kako je sve počelo od početne ideje i kako danas izgleda i funkcionira. 

Kasnije se pridružila i zastupnica Dubravka Šuica koja je ukratko prezentirala način rada Europskog parlamenta, način na koji se donose odluke i na koji se glasa. 

Razgledali su Europski parlament i Parlamentarium- muzej Europskog parlamenta. 

Susreli su se sa našim Europskim zastupnicima Dubravkom Šuicom, Karlom Resslerom, Željanom Zovko, veleposlanikom Republike Hrvatske u Bruxellesu gospodinom Joškom Parom, slovenskim zastupnikom Alojzom Peterleom te predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem.

Ispred Europskog  parlamenta, Simone Veil Agora, izveli su linđo te privukli veliku pozornost medija i zastupnika. Sa zastupnicom Dubravkom Šuicom bili su na zajedničkoj večeri te joj poklonili sliku u znak zahvale, koja ju je jako obradovala.

U slobodno vrijeme predstavnici udruge posjetili su i razgledali glavne kulturne znamenitosti Bruxellesa Grand Place (Grote Markt) Srce Bruxellesa, njegov glavni trg, mjesto na kojem se nalazi Gradska viječnica i Maison du Roi, tj. Kraljevska palača, Manneken Pis, burzu i katedralu .

Posjet predstavnika udruge Dubrovački primorski svatovi dogodio se dan prije izlaganja zastupnice Dubravke Šuice, koja je imenovana za potpredsjednicu Europske komisije za demografiju i demokraciju. Svojim nastupom pružili su potporu zastupnici Dubravki Šuici koja je prepoznata u Europskom parlamentu.

Naslovnica Dubrovnik