Dalmacija Dubrovnik

INCIDENT na privremenom radu

Konobar iz Trebinja nakon prijetnje napustio Dubrovnik: skrivao tetovažu s natpisom 'Delije', zavoj je skliznuo, a onda je proključala krv; Od težih posljedica spasila ga grupa engleskih turista

INCIDENT na privremenom radu

Jedan od konobara iz susjedne BiH doživio je ovih dana neugodni incident u lučkom predjelu Gruža. Naime, riječ je o konobaru koji je "na privremenom radu" u Dubrovniku, a kojem je grupa muškaraca zaprijetila kako u roku 24 sata mora napustiti Dubrovnik.

Konobar je, recimo i to, iz Trebinja i već je radio na području hrvatske metropole. Iako u Zagrebu nije stekao loša iskustva, odlučio se zbog želje da se tijekom sezone nađe bliže rodnom gradu, na rad u samo 30-ak kilometara udaljenom Dubrovniku.

Međutim, priča ima i jedno "ali što žensku sreću kvari": konobar je gorljivi pripadnik Delija i na ruci je imao istetoviran znak pripadnosti toj grupi navijača Crvene zvezde.

Prema onom što smo doznali, tetovažu je manje-više uspješno prikrivao zavojem. No, zavoj je u jednom trenutku djelomice skliznuo i otkrio ćirilični natpis "Delije". Bilo je to dovoljno da navijači jedne domaće navijačke skupine otkriju da je riječ o pripadniku negdašnjeg velikog, ne samo sportskog protivnika, krv je proključala i odlučili su ga "prijateljski upozoriti"...

Iako po Dubrovniku neki pričaju da je konobaru zaprijećeno nožem, pa da je čak "zaradio" i ubod, od svega toga nije ništa istina, kao ni to da su mu prijetili pojedinci koji su se, da bi prikrili identitet, maskirali s "fantomkama" na glavi. No, konobar je shvatio poruku te je napustio Dubrovnik.

Naši izvori iz Trebinja potvrdili su nam kako se događaj doista dogodio, ali su dodali i podatak kako je trebinjskog konobara spasila grupica engleskih turista. Međutim, konobar je odbio ispričati svoju verziju događaja za naš list.

Naslovnica Dubrovnik